PORUKA IZ ZAGREBA

Puljak: SDP je stanka na zalasku, a Centar stranka koja dolazi

09.09.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Centar Ivica Puljak izjavio je u subotu kako smatra da je SDP stranka na zalasku, a da je Centar stranaka koja dolazi jer želi zamijeniti HDZ nečim puno boljim.

Puljak je to izjavio na konferenciji za novinare u Zagrebu gdje je predstavio novu članicu stranke, dubrovačku odvjetnicu Viktoriju Knežević.

Kad bismo vidjeli da SDP zaista stoji iza ideje da se HDZ zamijeni nečim puno boljim te kad bi oni imali snagu i ljude koji to mogu provesti, onda bismo razgovarali, rekao je Puljak i dodao kako mu se čini da je SDP stranka u zalasku.

Istaknuo je i kako se uvijek može razgovarati s akterima na političkoj pozornici koji dijele vrijednosti koje želi i Centar te imaju ideju moderne Hrvatske koja će napraviti veliki odmak od klijentelizma i svih loših politika koje su bile u prošlosti.

Dodao je kako razgovaraju s raznim partnerima i istaknutim pojedincima pa će, najavio je, u nadolazećem razdoblju predstaviti ljude i politike koje bi zaista promijenili Hrvatsku.

Nova članica stranke Viktorija Knežević najavila je tri mjere za reformu državne uprave, među kojima je uvođenje dnevnika rada kako bi se znalo što "ta glomazna i skupa državna uprav" u Hrvatskoj radi.

Kao drugu mjeru istaknula je zabranu službenicima da od građana traže bilo koji dokument koji oni već imaju u službenim evidencijama svoga tijela ili nekog drugog tijela. Za treću mjeru predložila je uvođenje smjenskoga rada državnoj upravi ili uopće prilagodbu radnoga vremena životima i radu građana kako ne oni ne bi morali uzimati po dva-tri dana godišnjeg odmora samo da bi da mogli upisati dijete u školu.