prosvjed zbog prometne blokade

[VIDEO] Marijana Puljak splitskom županu donijela šator, on joj uzvratio: Na godišnjem ste, jeste li uzeli apartman?

30.07.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Najavljeni prosvjed i blokada uoči početka zasjedanja skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zbog višegodišnje prometne blokade i desetljetnog odgađanja gradnje splitske obilaznice, održan je uz jedan transparent, nekoliko desetaka prosvjednika i neuspjeli pokušaj simbolične predaje šatora županu Blaženku Bobanu

On je, naime, u predizbornoj kampanji obećao 'kampirati na Markovu trgu' sve dok se ne krene s izgradnjom infrastrukture na širem splitskom području. Poklon iz ruku predsjednice stranke Pametno Marijane Puljak i predsjednika splitskog HSLS-a Tonćija Blaževića odbio je primiti.

'Među prvim točkama današnje sjednice je izvještaj o stanju cestovnog prometa, a znakovito je da u njemu nema ni riječi o zaobilaznici. Pola milijuna ljudi gravitira najprometnijoj cesti u državi, zaslužili smo da premijer i ministar prometa dođu i izvijeste nas o tome što se događa s projektom kojeg čekamo već četrdeset godina. To je jedini put do posla, bolnice i škole i kad se eventualno dogodi kakva nesreća, požar ili potres, možemo samo plivati', kazala je Puljak.

'Gospođo Marijana, vi ste očito na godišnjem odmoru kad ste ovdje. Ne znam jeste li uzeli apartman, za svaki slučaj zadržite šator', obratio se splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

U izjavi novinarima objasnio je da se predizborno obećanje o kampiranju odnosilo na projekt tunela Kozjak i otvaranje novog spoja Splita na autocestu. 'Sve aktivnosti su definirane, odradili smo sjednicu Vlade u Splitu i za tri ili četiri godine vidjet ćete kako će izgledati prometna infrastruktura na splitskom području. Ovdje je bitna politika, a politika je svoje rekla na nedavnoj sjednici Vlade', dodao je Boban.

  • +7
Splitski župan Blaženko Boban Izvor: Pixsell / Autor: IC/PIXSELL

Sama sjednica Županijske skupštine započela je odlukom da se preminulog pjevača Olivera Dragojevića posthumno proglasi počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.