stanari bez vode

Pukla cijev u Zagrebu: Automobili se probijali kroz vodu u centru

06.04.2023 u 23:01

Bionic
Reading

Na raskrižju Vodovodne ulice i Prilaza baruna Filipovića u Zagrebu, u četvrtak navečer došlo je do puknuća vodoopskrbnog cjevovoda, a cesta je poplavljena, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca. Radovi bi trebali trajati u petak od 7 do 14 sati, javlja ZG Holding

Iz Zagrebačkog holdinga javljaju kako je opskrba vodom osigurana autocisternom s oznakom "VODA ZA PIĆE".

  • +4
Poplava na Zelenom valu zbog puknuća cijevi Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Učestalost puknuća cjevovoda i ostalih vrsta kvarova ne razlikuje se od višegodišnjeg prosjeka. Naše službe ulažu napore kako bi našim građanima u najkraćem roku omogućile normalizaciju vodoopskrbe. Molimo građane navedenog područja za razumijevanje i strpljenje', poručuju iz Holdinga.

Iz policije su kratko naveli da se zbog izlijevanja vode na prometnice, promet odvija usporeno jednom trakom.

Na mjesto događaja stigao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

'Cjevovod koji je puknuo je iz 1968. godine. Dežurne ekipe su izašle na teren i zatvorili vodu u ovoj i ulici koja se pruža okomito na ovu u obliku slova T', kazao je Marko Blažević, direktor Vodoopskrbe i odvodnje.

Dodao je kako su dežurni timovi prvo zatvorili dovod vode te da daljnjeg curenja i gejzira više nema. 'U drugim fazama pregledavamo i pripremamo materijal za sanaciju. Dvije cisterne su ovdje na terenu, naravno za naše građane koji mogu doći po pitku vodu, a sanacija kreće rano ujutro', napomenuo je direktor ViO-a.