NESTVARNA BANOVINA

Puhovski o stidu vladajućih i Milanoviću: Jedan smrtni grijeh, zlobu, zamijenio je drugim

29.12.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Druga obljetnica razornog potresa na Baniji stigla je uz nezadovoljstvo stradalnika, ali i sudionika obnove, koju je premijer Andrej Plenković nazvao "nestvarno sporom", što je pokrenulo nagađanja o smjeni resornog ministra Ivana Paladine, koji tvrdi da se to ne odnosi na njega. Na Banovini se danas nisu ukazali ni premijer i ministri zaduženi za obnovu, kao ni predsjednik Zoran Milanović, a politički analitičar Žarko Puhovski kaže da je to zapravo dobra vijest jer bi sve drugo bilo puno gore

“Prvo zato što izgleda da naš državni vrh ipak ima sposobnost za stid. Naprosto mora im biti neugodno doći tamo kad ništa nisu učinili, odnosno aparat koji vode, država nije učinila ništa”, komentirao je Puhovski na N1 neodlazak državnog vrha u Petrinju.

“Zoran Milanović, bi mogao ići tamo samo da potpiruje, čime se inače bavi, a iz nekog razloga danas je odlučio da mu se ni to ne da. Ne radi ništa drugo, pa ne radi ni to valjda zbog blagdana. Izgleda kako je jedan smrtni grijeh, zlobu, zamijenio drugim, lijenošću”, rekao je Puhovski.

Zoran Milanović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Podsjetimo, baš nitko iz državnog vrha danas nije bio na Baniji, u centru Petrinje, koji i danas izgleda kao kulisa kakvog filma.

>>> Glavni vladini ljudi za obnovu odgovarali zašto na godišnjicu potresa nisu na Banovini

  • +31
Prosvjed u Petrinji zbog neučinkovite obnove Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt