POLICIJA LOVI NAPADAČA

Pucnjava blokirala centar Splita

16.09.2009 u 23:42

Bionic
Reading

U samom centru Splita pored Biskupove palače, na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Kralja Zvonimira, u srijedu oko 19.30 došlo je do pucnjave u kojoj nitko nije ozlijeđen

SPLIT - Kako doznaje Jutarnji list, dva policajca Prve policijske postaje su, na području koje inače pokriva Druga policijska postaja, zamijetili za upravljačem osobnog automobila Peugeot muškarca koji ih je podsjetio na jednu osobu za kojom se traga. Pokušali su zaustaviti automobil s mogućim sumnjivcem, a on se dao u bijeg.

U jednom je trenutku sumnjivac jurnuo svojim automobilom na službeni policijski, a pri sudaru je jedan od dvojice policajaca lakše ozlijeđen te je puklo staklo na policijskom automobilu. Policajac je ispalio jedan hitac iz pištolja u zrak, no napadača ni to nije zaustavilo i ipak je uspio pobjeći.

Vrlo brzo je zaustavljen promet i blokirana je cijela četvrt, no sumnjivac je i dalje uspješno u bijegu. Iz PU splitsko-dalmatinske nam je potvrđeno da je hitac ispalio policajac u znak upozorenja te da u pucnjavi nitko nije ozlijeđen.

O cijelom događaju detaljnije će izvijestiti u četvrtak.