DRAMA U SPLITU

Psihički bolesnik teško ozlijedio dvomjesečnu bebu

18.04.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Na kupalištu Bene u Splitu psihički je bolesnik danas oko 12.45 bez ikakva povoda izvadio dvomjesečnu bebu iz kolica i bacio je na pod. Liječnici se bore za njezin život

Danas oko 12.45 sati kod treće marjanske vode, na popularnim splitskim Benama, nepoznati muškarac prišao je majci koja se u pratnji brata i nećaka šetala gurajući u kolicima svoju djevojčicu u dobi od mjesec i pol dana. U hipu je odgurnuo brata i nećaka, zgrabio bebu iz kolica i njome udario o pod.

Djevojčica je odmah prevezena na JIL Odjela za dječje bolesti KBC-a Split čiji su liječnici konstatirali teške ozljede. Beba je pretrpjela više ozljeda mozga, stanje joj je vrlo kritično i liječnici se bore za njezin život.

Muškarca je ubrzo nakon stravičnog napada uhvatila policija koja je, prema kazivanju očevidaca, na Bene stigla s četiri automobila.

Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, potvrdila je za Večernjak da je policija brzo uhitila muškarca, duševno bolesnog, te da je hospitaliziran na Odjelu za psihijatriju KBC-a Split.

Taj duševni bolesnik otprije je poznat policiji po tome što je u više navrata, svaki put kad bi bio u krizi, ona morala intervenirati pri njegovu dovođenju na psihijatriju.U splitskoj bolnici na pedijatriji zatekli smo u hodniku rodbinu roditelja jednoipolmjesečne djevojčice.

Bolničkim hodnikom na pedijatriji užurbano prolaze liječnici i medicinske sestre. Svi su prestravljeni. Dosad im je, kažu, najgori i najteži slučaj bio kad je u bolnicu stigla beba koju je ugrizla zmija.

No, ovo je puno gore. Suviše strašno. Teško je vjerovati da je netko bebu iz kolica uzeo i tresnuo njome o pod. Roditeljima je nakon dolaska u bolnicu i samima pozlilo. Majci poglavito.

Pružena im je medicinska pomoć. Liječnici se bore za život djevojčice kojoj je samo mjesec i pol dana.