N/A

Pseći kolačići

13.01.2010 u 12:01

Bionic
Reading

Pseći kolačići

SASTOJCI:

180 g brašna
180 g integralnog brašna
180 g palente
180 g zobenih pahuljica
½ šalice pahuljica od pšeničnih klica
½ šalice smeđeg šećera
1 žlica praška za pecivo
1 ½ žličice soli
150 maslaca, razrezan na komade
250 ml + žlica vode
½ šačice svježeg peršina, nasjeckan
½ šalice svježe mente
1 jaje

PRIPREMA:

Izmiksajte brašno, palentu, zobene pahuljice, pahuljice od pšeničnih klica, šećer, prašak za pecivo i sol u kuhinjskom robotu. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete grube mrvice. Dodajte 250 ml vode i miksajte dok se sve ne skupi u tijesto. Izvadite na pobrašnjenu podlogu i umiješajte mentu i peršin. Formirajte dvije kugle i oblikujte diskove.
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Razvaljajte jedan komad tijesta na debljinu oko 5 mm i iz njega rezačem za tijesto izrežite kolačiće u obliku kosti.
Poslažite ih na lim obložen masnim papirom. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite oko 35 minuta, dok nisu zlatne boje.