KOLONE NA OBILAZNICAMA

Prvi snijeg, pljuskovi i orkanski udari bure: Dalmacija potopljena i odsječena preko A1

03.10.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Zbog jake i olujne bure s orkanskim udarima zatvoreni su dijelovi autocesta, bura je na Pagu prevrnula kamion, a na Zavižanu i Dinari pozdravljaju prvi snijeg sezone. Od Šibenika pa sve do Dubrovnika, Dalmaciju uz snažni vjetar pere i kiša, uz osjetno zahladnjenje u odnosu na jučerašnje temperature zraka. U Splitu je danas u 13 sati izmjereno 14 stupnjeva Celzijevih, a jučer u isto vrijeme bilo je čak deset stupnjeva više. Sličan pad temperature bilježi se i u ostalim dijelovima Hrvatske

U okolici Senja izmjereni su udari bure do 156 km/h, a obilna kiša s grmljavinom od sinoć se premješta po cijeloj Dalmaciji.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene.

Hrvatski autoklub javlja da je zbog pojačanog prometa na autocesti A1 na čvoru Posedarje u smjeru Zagreba kolona je oko jednog kilometra, a kolone su i zastoji i na državnim cestama preko Karina - gdje su radovi na mostu preko Karišnice i vozi se jednim trakom - Obrovca i Gračaca.

Također, zbog vode na kolniku zatvorena je Jadranska magistrala kod zračne luke Čilipi. Obilazak je preko zračne luke Čilipi. Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), usporava se u zonama radova na čvoru Jankomir te između čvorova Ivanja Reka i Kosnica u smjeru istoka.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

  • +2
Bura u Dalmaciji Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL