HOSPITALIZIRANA ŽENA

Prvi slučaj svinjske gripe u Veneciji?

27.04.2009 u 15:56

Bionic
Reading

U Italiji je u ponedjeljak zabilježen prvi slučaj bolesti za koju se sumnja da je riječ o svinjskoj gripi, izvijestila je agencija Ansa, napomenuvši da je u nedjelju navečer u Veneciji hospitalizirana žena sa simptomima koji odgovaraju najnovijem soju virusa gripe, javljaju agencije

VENECIJA - Ta 31-godišnja žena upravo se vratila iz kalifornijskog grada San Diega, gdje je zabilježeno sedam slučajeva te bolesti, prenosi AFP.

Svinjska gripa, od koje je do sada u Meksiku umrlo više od stotinu ljudi, proširila se na SAD, a zdravstvene vlasti se boje izbijanja pandemije, javljaju agencije.

U Meksiku je već oko 1614 zaraženih, od kojih je 400 još na bolničkom liječenju. U SAD-u je potvrđeno 20 slučajeva bolesti - osam u new Yorku, sedam u Kaliforniji, dva u Teksasu, dva u Kansasu i jedan u Ohiu.

Kanada je prijavila šest slučajeva svinjske gripe. Riječ je o studentima koji su boravili na Yucatanu, a njihovo stanje je dobro. Bolest se proširila i na Europu pošto je u Španjolskoj potvrđen prvi slučaj.

Više zemalja, poput Švicarske, Novog Zelanda, Danske, Švedske, Velike Britanije, Izraela i Kolumbije, priopćilo je da je prijavljeno po nekoliko slučajeva simptomi kojih upućuju na svinjsku gripu. To su uglavnom ljudi koji su nedavno boravili u Meksiku i njihovo se stanje pomno prati.