PRIVOĐENJA u poreznoj

Prva reakcija Plenkovića: Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran

16.06.2023 u 11:07

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak da nema saznanja o antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije u Poreznoj upravi, poručivši da je bilo kakvo primanje mita ili bilo kakva koruptivna djelatnost neprihvatljiva

"Ne znam, to su stvari o kojima mi nemamo saznanja. U svakom slučaju bilo kakvo primanje mita ili bilo kakva koruptivna djelatnost je neprihvatljiva", kazao je Plenković novinarima nakon što je u Lupoglavama pratio vježbu "Sigurnost 23". Premijer očekuje da će o tome komunicirati USKOK, policija, pa i nadležni dio Ministarstva financija. "Nemam dojam da je to netko jako visoko rangiran", rekao je.

U antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije u petak ujutro uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica. Uskok i policija još se nisu oglasili o akciji u kojoj su istražitelji upali u domove i druge prostorije više osoba na zagrebačkom području. Prema pisanju medija Penava je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Šebelić