KOALICIJA NEMA PRODAJE

'Protiv smo rasprodaje hrvatskih nacionalnih interesa'

31.08.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Mi nismo na prodaju i nikad nećemo pristati na prodaju hrvatskih nacionalnih interesa, jedinstvena je poruka koalicije Nema prodaje, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodne Hrvatska, Pokret Zajedno, ORaH i nezavisni kandidat u VI. izbornoj jedinici Sabahudin Gašić, čiiji su čelnici svoje kandidate na parlamentarnim izborima predstavili ispred Rafinerije nafte.

'Čovjek nam je važniji od profita i njegova dobrobit nam je na prvom mjestu, što je temelj našeg programa. Zato se zauzimamo za vraćanje Zakona o porijeklu imovine, kako bi se sva nezakonito stečena imovina, uključujući i onu stečenu u protuzakonitoj pretvorbi i privatizaciji, oduzela. Za promjenu smo nakaradnog Ovršnog zakona, za povećanje minimalne plaće na 3.500 kuna i povećanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kuna', rekao je nositelj koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici Dražen Dizdar.

Želimo promijeniti Izborni zakon i Zakon o referendumu, reformirati i optimalizirati javnu upravu i lokalnu samoupravu da bude ekonomski održiva, za reformu smo pravosudnog sustava, a također smo za temeljite reforme u monetarnom i fiskalnom obrazovnom i zdravstvenom sustavu, dodao je.

Pokazujući uredno plaćenu uplatnicu HTV pristojbe, Sabahudin Gašić, radnik Rafinerje nafte, komentirao je da nacionalnu televiziju zanimaju samo Plenković, Milanović i Petrov, koji nemaju nikakve veze sa Siskom, Inom i Rafinerijom, koju su doveli pred zatvaranje.

Kritizirao je i sastav izbornih lista vodećih stranaka i koalicija, na kojima su, kako je rekao, kandidati koji nemaju veze sa Siskom i ne poznaju njegove probleme.

'Svi se u kampanji slikaju pred sisačkom Rafinerijom i tvrde kako neće dozvoliti da se zatvori, a ona postupno postaje distributivni centar mađarske nafte. Mi tražimo da se ovdje nastavi prerađivati domaća nafta. Prije dvije godine je smišljeno obustavljena proizvodnja bitumerna vrhunske kvalitete, a bitumen uvozimo iz Mađarske i dijelom iz Italije. Lani je samo Zagreb utrošio 20.000 tona uvoznog bitumena. Istovremeno se radnicima Rafinerije počelo prijetiti opomenama pred otkaz', rekao je Gašić.