PRTOSVJED BEZ MASKI

[FOTO/VIDEO] Prosvjednici u Zagrebu tražili ukidanje svih mjera i kaznenu odgovornost vladajućih

13.02.2021 u 18:35

Bionic
Reading

Na glavnom zagrebačkom trgu održan je prosvjed protiv aktualne vlasti i epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite

Prosvjed nazvan "Masovni narodni prosvjed - Dosta je!" okupio je oko 300 do 400 građana koji su tražili ukidanje svih epidemioloških mjera i ograničenja, obustavu lažne političko-medijske propagande i cenzure, ostavku aktualne vlasti uz potezanje kaznene odgovornosti i primjenu Ustavom propisanih temeljnih ljudskih prava i slobode izbora.

Okupljeni građani potpisivali su peticije za otvoreno pismo Saboru i Vladi kojima se traži ukidanje svih mjera i ograničenja. Većina okupljenih nije nosila zaštitnu masku.

Video: Marin Tironi/PIXSELL

- Laže vas se od prvog dana, poručila je jedna od govornica na prosvjedu naglašavajući odgovornost ministra i vodećih ljudi u bolnicama nazivajući ih "vođama krkana". Rekla je da su odgovorni za cijepljenje elita i zabavu u KB Dubrava u koju drugi građani ne mogu niti ući.

Za vrijeme govora, okupljeni prosvjednici skandirali su 'marš' i 'lopovi' govoreći o vladajućima čiju ostavku traže.

  • +29
Prosvjed protiv aktualne vlasti i mjera Stožera civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

S obzirom na večerašnje glazbeno natjecanje Dora, organizatori prosvjeda pozvali su okupljene da podrže Tonija Cetinskog i Kristijana Rahimovskog koji će izvesti pjesmu "Zapjevaj, sloboda je!". Navode kako Cetinski iz Opatije pozdravlja sve danas okupljene na prosvjedu u Zagrebu, piše Večernji list.