okupilo se 900 ljudi

[VIDEO] Prosvjed podrške Rusiji u Berlinu: 'Pobogu, kako su mogli dopustiti ovakvu povorku srama!'

06.04.2022 u 18:35

Bionic
Reading

Skup u Berlinu koji je organiziran kako bi se skrenula pozornost na rastuće neprijateljstvo prema Rusima u Njemačkoj, ali je uključivao prosvjednike koji podržavaju invaziju na Ukrajinu, izazvao je oštre kritike političara i diplomata

Oko 900 prosvjednika u koloni od 400 vozila sudjelovalo je u nedjelju u demonstracijama koje su kulminirale okupljanjem na Olimpijskom stadionu. Automobili su bili ogrnuti ruskom zastavom, a jedan je nosio simbol 'Z', koji je trebao označiti solidarnost s ruskom politikikom. Sudionici su navodno pjevali domoljubne ruske pjesme, piše Guardian.

Izvor: tportal.hr

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnk rekao je da ga je zaprepastilo što je policija dozvolila da se održi ovakvo okupljanje. Naime, prosvjed je očito bio prijavljen te je policija pružala zaštitu prosvjednicima.

'Pobogu, kako su mogli usred Berlina dopustiti ovakvu povorku srama?', napisao je Melnk na Twitteru kritizirajući pritom policiju i gradonačelnicu Berlina Franzisku Giffey.

Gradonačelnica je odgovorila na njegove kritike i kazala kako 'ga razumije i da osuđuje svaku izjavu koja umanjuje rusku agresiju'.