nesreća na moru

Pronađeno tijelo nestalog ronioca kod Kostrene, bio je pripadnik ATJ-a Lučko

07.09.2021 u 21:14

Bionic
Reading

Nakon pet dana opsežne potrage u akvatoriju Kostrene za nestalim roniocem njegovo tijelo je danas i pronađeno. Tu informaciju potvrdili su nam večeras iz PU primorsko-goranske, ne navodeći više detalja o slučaju

Potraga je krenula u petak, a za njim su tragali ronioci, djelatnici Pomorske policije, Lučke kapetanije, kao i pripadnici civilne zaštite koji su područje pretraživali i dronom. Uključen je bio i zrakoplov obalne straže.

Da se radi o Mariju Špekuljuku, bivšem pripadniku ATJ-a Lučko, potvrdio je gostujući u RTL-u Danas Alen Klabot, zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a.

'Moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut zbog smrti našeg brata Marija Špekuljuka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, nastradao je u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli da ga možemo dostojno pokopati', kazao je Kalabot.

Mate Bilobrk, zapovjednik u bazi Antiterorističke jedinice u Lučkom, kazao je u Dnevniku Nove TV da je Špekuljuk heroj Domovinskog rata koji je s ATJ-om Lučko 'prošao ratišta od Dubrovnika do Vukovara među prvima'.