UNUK GRADI TRGOVAČKI CENTAR

Pronađen sav novac kralja kartica

24.01.2010 u 10:13

Bionic
Reading

Vladislav Borna Korejzl, unuk Žarka Kraljevića, preminulog vlasnika Dinersa, potvrdio je za Jutarnji list da je pronađen sav novac koji je iza sebe ostavio njegov djed. Korejzli naslijeđenim novcem gradi najveći trgovački centar u Istri - Histria Mall

Žarko Kraljević prodao je kartičarsku tvrtku 2006. austrijskoj Erste banci za 110 milijuna eura, a od ukupnog iznosa Žarko Kraljević dobio je 38 posto ili 57 milijuna eura. Nakon smrti u ožujku 2008. godine, počele su spekulacije o nestanku 40 milijuna eura Kraljevićeva novca 'za kojim zakonski nasljednici očajnički tragaju'. Spominjali su se tajni bankovni računi, prevara partnera iz Švicarske, offshore tvrtke s pacifičkih otočka, dugovanja, ruleti, Monte Carlo, pa čak i djeca iz tajnih avantura misterioznog hrvatskog kralja kartičnog poslovanja.

Međutim, Kraljevićev unuk miljenik Vladislav Borna Korejzl demantira sve. Iako je na kraju sve ispalo korektno, oko isplate Kraljevićeva novca bilo je manjih komplikacija.
'Nakon čitanja oporuke, djedov novac putovao je s računa na račun potpuno transparentno. Doduše, bile su sporne dvije transakcije. Otkrili smo da su učinjene dvije relativno velike uplate na dva računa. Tada smo pomislili da je netko uzeo nešto što mu ne pripada, ali su se javili vlasnici računa. Radilo se o posudbi koju je djed oporukom pošteno vratio', objašnjava unuk.

Naslijeđeni novac Borna Korejzli odlučio je investirati u trgovinu. Zajedno s partnerom Igorom Paurevićem, bivšim čelnikom tvrtke Metronet, u Poreču grade najveći trgovački centar u Istri - Histria Mall.

Za sedam milijuna eura kupili su 32.000 četvornih metara zemljišta koje se nalazi pet minuta od središta grada. Centar će imati veliki prehrambeni market i 80-ak prodavaonica svjetskih brendova. Dvoetažni objekt s oko 1.000 parkirnih mjesta ukupne je površine 26.000 četvornih metara. Otvorit će se 1.200 radnih mjesta, a investicija je vrijedna 35 milijuna eura. Dovršetak radova predviđa se za kraj rujna 2010, a gradnju podupire austrijska Erste banka, ista koja je kupila 100 posto hrvatskog dijela Dinersa.