VRIJEME I PROMET

Promjenjivo oblačno, u nekim dijelovima Hrvatske malo kiše

19.02.2024 u 07:18

Bionic
Reading

Bit će promjenljivo oblačno, prijepodne na jugu i istoku sunčanije. Mjestimice će biti malo kiše, već prijepodne na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na južnom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih, prenosi Hina.

'U utorak i srijedu na kopnu uglavnom suho, mirno i djelomice sunčano, a jutra samo lokalno s maglom i ponajprije u gorju slabim mrazom. U srijedu će zapuhati jugozapadnjak, najprije u višim predjelima, a s još izraženijom južinom prema četvrtku svugdje toplije, vjetrovitije i promjenjivije uz češću kišu u područjima blizu Jadrana.

Još kišovitije od četvrtka na Jadranu, gdje će puhati jugo. Do tada većinom sunčano, mirno ili sa slabom burom, u utorak i sjeverozapadnjakom, ponajviše na otocima. Oblačnije u utorak na jugu, gdje još ujutro može pasti malo kiše, a na sjevernom Jadranu potkraj srijede', prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

HAK: Smanjena vidljivost zbog magle

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoreni su: na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar); na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule, prenosi Hina.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju. U pomorskom prometu nema poteškoća.