hak javlja

Nesreće na autocestama A1 i A7, promet i dalje pojačan, kolone kilometarske

15.07.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Zbog prometnih nesreća na dijelu autoceste A 1 Zagreb-Ploče-Karamatići te na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine, a promet je pojačan na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski autoklub (HAK)

Na A1 prometna nesreća je u tunelu Sveti Marko u smjeru Dubrovnika, a kolona je duga oko sedam kilometara, dok je na A7 prometna nesreća između čvora Jurdani i čvora Učka u smjeru Krka i vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Promet je pojačan na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima te HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  • +4
Gužve na autocesti A7 u smjeru Krčkog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kolone u pokretu s povremenim zastojima su na dionicama Karlovac-Lučko u smjeru Zagreba te Zagreb-Bosiljevo II i tunela Sv. Rok-čvor Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika. U smjeru Zagreba, pred naplatama Lučko i Demerje kolone su duge oko dva kilometra.

Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona je osobnih i teretnih vozila duga oko tri kilometra. Između tunela Burlica i čvora Šmrika prema Krku kolona je oko dva kilometra te prema Crikvenici i Novom Vinodolskom valja koristiti čvor Križišće i Hreljin.

Na Krčkom mostu pojačan je promet u smjeru otoka i kolona je duga oko četiri kilometra.