skliske ceste

Prometne nesreće na autocestama A1 i A3, zapalio se automobil između čvorova Kutina i Popovača

21.12.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između Perušića i Otočca u smjeru Zagreba se vozi jednim prometnim trakom, izvijestio je HAK

Prometna nesreća dogodila se na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 8. km između čvorova Sveta Nedelja i Bobovica u smjeru Bregane, a požar je izbio na jednom vozilu na autocesti A3 između čvorova KUTINA i POPOVAČA u smjeru Bregane.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz smjera Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini i Srbiji. Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa za državljane Europske unije preporučamo korištenje manjih graničnih prijelaza.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.