OPREZ

Na hrvatskim autocestama čak dvije srne, kod Sesveta se ne može prema Zagrebu

17.08.2023 u 06:20

Bionic
Reading

HAK u 7 sati ujutro javlja kako su na hrvatskim autocestama uočene dvije srne, dok na čvoru Kraljevečki Novaki autoceste Goričan - Zagreb nije moguće izaći s autoceste iz smjera Varaždina prema Sesvetama, niti ući na autocestu iz smjera Sesveta prema Zagrebu

Srne su uočene na autocesti A1 između čvora Novigrad i odmorišta Vukova Gorica te na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod čvora Rugvica (Dugo Selo). Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

HAK javlja i da na čvoru Kraljevečki Novaki autoceste Goričan - Zagreb nije moguće izaći s autoceste iz smjera Varaždina prema Sesvetama, niti ući na autocestu iz smjera Sesveta prema Zagrebu

Razlog je prometna nesreća, a vozačima koji iz smjera istoka putuju prema Zagrebu preporučuje se uključivanje na autocestu A3 kod čvora Ivanja Reka, gdje promet teče nesmerano, u svim smjerovima.

Osim toga, promet je na većini cesta slab do srednje gust. Gužvi i zastoja nema. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.