KILOMETARSKA GUŽVA

Promet oslabio, a na Bajakovu se još čeka u koloni

21.12.2013 u 21:31

Bionic
Reading

Promet je na većini cesta oslabio, pojačan je još na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, a na graničnom prijelazu Bajakovu i dalje se čeka u koloni

Kako je izvijestio Hrvatski autoklub (HAK) u 21 sat, na zagrebačkoj obilaznici više nema dužih kolona vozila. Zbog gužve na Bajakovu, samo osobna vozila se povremeno isključuju kod čvora Županja na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

Kolnicu su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Tijekom noći i jutra, zbog niskih temperatura, na cestama kroz gorske predjele, kao i na mostovima i nadvožnjacima moguća je poledica. U središnjoj Hrvatskoj mjestimice ima magle, smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Križa te A4 Zagreb-Goričan od Brezničkog Huma do Zagreba. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova, zatvorena je autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika. Večeras, od 22 do 6 sati ujutro, kroz tunel Učku promet će teći uz posebnu regulaciju, zbog radova.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - na izlasku na Bajakovu kolona je duga oko 9 km, a na prijelazima Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja čeka se od 30 min do sat vremena. Na GP Karasovići na izlasku osobna vozila čekaju oko 2 sata.

HAK vozačima koji putuju prema Bajakovu savjetuje da koriste granične prijelaze Tovarnik i Ilok.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prilazima: Bajakovo (kolona je duga oko 11 km) i Tovarnik (oko 3 km).

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja iduće godine.

Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.