dobra sezona

Promet na autocestama skoro na razini iz rekordne 2019. godine

27.06.2021 u 20:04

Bionic
Reading

Iza nas je, čini se, još jedan uspješan turistički vikend. Vidi se to i po stanju na prometnicama - još od petka gužve se povremeno stvaraju u turističkim mjestima, na graničnim prijelazima i autocestama

'Na cestama su sada uglavnom oni koji se s odmora vraćaju svojim kućama. Duž autoceste Rijeka-Zagreb se povremeno stvaraju kolone u pokretu, tako je i na naplatnoj postaji Lučko, ali dužih čekanja do sada nije bilo, javlja Dnevnik HTV-a.

'Promet je danas jako dobar. U odnosu na prošlu godinu povećanje je 20 posto što je skoro na razini 2019. godine. Ima ulaza, a posebno izlaza', kaže Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarina HAC-a.

'Sada je na Krčkom mostu kolona od 10 kilometara, promet iz Dalmacije ide, tako da promet danas će biti nekako u ravnini cijelog lipnja 2021. godine što je povećanje prometa od u odnosu na 2020. od skoro 25 posto', dodao je.

Ribičić kaže da je promet prošlog vikenda bio na razini ovoga vikenda, promet raste. Dodaje kako je pomalo teško uspoređivati sam mjesec lipanj pošto je 2019. godine on imao pet vikenda.

'Na nivou godine promet je dobar iz razloga što se otvaraju ceste, turizam, i ugostiteljstvo. Vjerujem da će to još više rasti, ali odgovornost je na nama samima', zaključio je, Ivan Ribičić.