incident u otočcu

Progovorio vojnik koji je dječaku slomio ruku: Rado bih vam ispričao što se stvarno dogodilo, ali ne smijem

09.09.2019 u 13:14

Bionic
Reading

Desetnik Hrvatske vojske iz Otočca Ivica Modrić (43), koji je letvom slomio ruku 14-godišnjem dječaku, svojem susjedu, prije četiri dana potvrdio je da je došlo do incidenta, ali navodi kako nikada namjerno ne bi ozlijedio dijete

'Nikada ne bih namjerno ozlijedio dijete. Raspitajte se malo o meni među ljudima i raspitajte se malo o toj djeci koja bez nadzora prave štetu. Rado bih vam ispričao što se stvarno dogodilo, ali ne smijem jer sam djelatna vojna osoba i to mi priječi služba', rekao je Ivica Modrić za Jutarnji list.

Ostala pitanja nije htio komentirati rekavši kako ne smije davati izjave, naglašavajući da događaju nije svjedočio nitko.

Modrić je uhićen uhićen te je protiv njega podnesena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Osim toga, vojniku slijedi kazneni, pa i stegovni postupak pred Vojno stegovnim sudom koji je nadležan za sve pripadnike Oružanih snaga RH. Ukoliko mu se tamo dokaže krivnja prijeti mu nečasni otpust.

Kako navodi dječak, on i još trojica vršnjaka nisu napravili štetu Modrićevom čamcu već su samo sjedili. Desetnik je došao s letvom u ruci dugom oko jednog metra te ih vičući rastjeravao. Drugi dječaci su pobjegli, a on se spleo jer su mu ispali novčanik i mobitel. Tvrdi da ga je vojnik dohvatio za vrat, bacio ga na pod i zamahnuo letvom prema njegovoj glavi. Obranio se rukom čije su kosti od udarca pukle.