minusi i na obali

Prognozira se novo zahladnjenje: 'Živimo u najhladnijem tjednu dosadašnjeg dijela zime'

13.01.2021 u 07:33

Bionic
Reading

Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz Sektora za vremenske analize i prognoze DHMZ-a upozorava: 'U naše krajeva stiže novo zahladnjenje, pa će dani te osobito noći biti sve hladniji, uz poneki temperaturni minus vjerojatno čak i na dalmatinskoj obali. A koliki će gdje biti jutarnji minusi, ovisi o noćnoj vedrini'

'Živimo u najhladnijem tjednu dosadašnjeg dijela zime. Promijeniti ga ne možemo, ali mu se možemo prilagoditi.', zaključuje po prvi puta u emisiji Vrijeme nakon večernjeg Dnevnika Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz Sektora za vremenske analize i prognoze DHMZ-a, i upozorava:

'U naše krajeva stiže novo zahladnjenje, pa će dani te osobito noći biti sve hladniji, uz poneki temperaturni minus vjerojatno čak i na dalmatinskoj obali. A koliki će gdje biti jutarnji minusi, ovisi o noćnoj vedrini.

Dojam hladnoće pojačavat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i mjestimice jaka bura. Povremenih oborina, većinom snijega, bit će do četvrtka, a prema kraju tjedna slijedi sunčanije vrijeme. No, u ponedjeljak će vjerojatno zapuhati jugo, donoseći oblake i oborinu, a i porast temperature', prenosi HRT.

  • +15
Razrušeni centar Petrinje pod snijegom Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL