poboljšanje vremena

Prognoza za vikend: Pogledajte koga čeka kava na suncu, a koga mraz

15.02.2019 u 06:15

Bionic
Reading

Najavljuje se pretežno sunčano, stabilno i danju toplije vrijeme. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a u ponedjeljak, uz niske oblake, i na Jadranu, osobito sjevernom

Na Jadranu u petak pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i jak.

  • +10
Zagrebačka špica Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Na Jadranu umjeren do jak sjeverni vjetar i bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 12 i 16 °C.

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za vrlo malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša dnevna od 8 do 10 °C.

Središnja Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 9 do 11 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho. Vjetar slab i umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni. Najniža temperatura -4 do 0, a najviša dnevna od 5 do 9 °C.

Vrijeme do 19. veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano uz umjerenu do jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša dnevna oko 14 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren do jak sjeverni vjetar i bura, ponegdje s olujnim udarima. Najniža temperatura 3 do 8, a najviša dnevna od 10 do 15 °C.

Za vikend pretežno sunčano, stabilno i danju toplije. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a u ponedjeljak, uz niske oblake, i na Jadranu, osobito sjevernom.

Vjetar slab, na Jadranu će bura u subotu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u ponedjeljak i na moru bez vjetra. Ujutro na kopnu mraz.