covid-19

Procurio plan Angele Merkel o otvaranju zemlje, no ona poziva na oprez: Njemačka se već nalazi u trećem valu

24.02.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merkel je navodno na stranačkom sastanku iza zatvorenih vrata rekla da je Njemačka već u 'trećem valu'

Istovremeno je u njemačke medije procurio plan kancelarke Angele Merkel za otvaranje gospodarstva, javlja Deutsche Welle.

Merkel smatra da otvaranje mora biti 'oprezno i postupno' ako zemlja želi izbjeći brzi povratak u lockdown, pišu njemački mediji. Njemačka kancelarka strahuje od naglog porasta broja infekcija koronavirusom u slučaju prebrzog otvaranja. 'Ne možemo si priuštiti nagle skokove', rekla je Merkel sudionicima sastanka.

 Njemačka će u lockdownu biti najmanje do 7. ožujka, a prije isteka tog roka, sljedeće srijede, Merkel će se naći s premijerima 16 njemačkih saveznih pokrajina kako bi pokušala dogovoriti najbolji način izlaska iz lockdowna

Merkel smatra da bi popuštanje restrikcija trebalo ići u tri faze. U prvoj fazi bi se relaksirale zabrane koje se odnose na osobne kontakte među kućanstvima, nakon čega bi uslijedilo popuštanje u području školstva i sporta. U trećoj fazi bi otvrili vrata restorana i kulturnih institucija.