PANČIĆ UPOZORIO KOSOR

Probijanje tunela Stupica nova je korupcijska afera?

08.04.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić uputio je premijerki Jadranki Kosor otvoreno pismo u kojoj joj je prijavio sumnje u korupciju pri izgradnji tunela Stupica na cesti Vrgorac-Makarska

Pančić je napisao pismo premijerki Kosor uvjeren da joj je to prilika da pokaže svoju dosljednost i predanost u borbi protiv korupcije te ispita sve okolnosti koje su dovele do odluke o realizaciji 'suludog' projekta probijanja tunela Stupica.

'Da podsjetim, umjesto hitnog uklanjanja odlomljene stijene i omogućavanja nesmetanog prometovanja između Vrgorca i Makarske, svima poznati ministar (op.a. Kalmeta), uz potporu monopolskog instituta građevinarstva (op.a. IGH), donio je odluku o bušenju 200 metara dugog tunela. Već tada postojale su sve naznake o pretvaranju ovoga posla u novu korupcijsku aferu. Danas, te su naznake u potpunosti potvrđene. U najboljoj praksi hrvatske cestogradnje, radovi se dodjeljuju, prema pisanju pojedinih medija, direktnom pogodbom, uz nepoznatu cijenu', stoji u Pančićevom pismu.

Danas je počelo probijanje tunela kroz Stupicu. S vrgoračke strane bušilice su započele bušenje 200-metarskog tunela koji bi, po riječima radnika Viadukta, koji izvode radove, trebao biti gotov do 1. srpnja. S makarske strane bager je započeo probijanje 400-metarske prilazne ceste iznad dosadašnje razine kolnika i rade se sve pripremne radnje za probijanje tunelske cijevi s obje strane kamenog odrona koji je pao na kolnik i blokirao promet između Zabiokovlja i Makarskog primorja.