U SPLITU

Priveden muškarac osumnjičen za silovanje 18-godišnjakinje

27.06.2009 u 12:08

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja 18-godišnje djevojke, u Istražni centar Županijskoga suda u Splitu priveden je 35-godišnjak, Splićanin L. B. koji se lažno predstavio kao policajac, izvijestila je danas splitska Policijska uprava

Muškarac (L. B.) priveden je sinoć u Istražni centar Županijskoga suda Splita, a sumnjiči ga se da je 15. lipnja u jednome mjestu pokraj Splita silovao 18-godišnju djevojku.

Policiji je prijavljeno da se silovanje dogodilo 15. lipnja u 22 sata te da se 18-godišnjakinja nalazila sa svojim mladićem u automobilu koji je bio parkiran u blizini mjesne crkve. U jednome trenutku pokraj njih zaustavio se automobil marke Citroen iz kojega su izišla dva nepoznata muškarca, od kojih se jedan predstavio kao policajac.

U prijavi se navodi da je muškarac, koji se predstavio kao policajac, pozvao djevojku da uđe s njim u automobil, a svoga prijatelja ostavio je s njezinim momkom. Automobilom je odvezao sebe i djevojku u šumarak udaljen oko 500 metara te rekao djevojci da će joj, zbog nekih krađa koje je počinila, pomoći ako ga seksualno zadovolji.

Kako je navedeno u prijavi, djevojka mu se suprotstavila i pokušala pobjeći, ali nije uspjela, nakon čega ju je lažni policajac silovao.

Nakon prijave policija je razgovarala s osam osoba za koje su sumnjali da bi mogli biti počinitelji toga teškog kaznenog djela. Zahvaljujući tomu što je djevojka zapamtila registracijsku oznaku vozila, policija je nekoliko dana nakon silovanja pronašla i uhitila 35-godišnjeg Splićanina.

U policiji se doznaje da je L. B. već od ranije poznat policiji po nekoliko kaznenih djela.