LOKALNI IZBORI

Prispjelo 5280 lista i kandidatura

03.05.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Do ponoći je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) prispjelo, prema jutrošnjim podacima, 3100 kandidacijskih lista za vijeća i skupštine te 2180 kandidatura za načelnike, gradonačelnike, župane i zamjenike iz redova manjina koji će se birati na lokalnim izborima 19. svibnja

Ti podaci nisu definitivni jer se još ne zna jesu li sva povjerenstva unijela u kompjuter sve podatke o kandidaturama predanim u roku, kazao je Hini jutros Vlado Mikulec iz Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (Apis).

Za gradska i općinska vijeća i županijske te zagrebačku skupštinu prispjelo je 3100 kandidacijskih lista, a za načelnike općina, gradonačelnike i župane te zamjenika iz redova nacionalnih manjina odnosno predstavnika hrvatskog naroda prispjelo je 2180 kandidatura, kazao je Mikulec.

Za Zagreb su prispjele 24 kandidacijske liste za Gradsku skupštinu i osam kandidatura za gradonačelnika.

Za provjeru i prihvaćanje kandidacijskih lista i kandidatura povjerenstva imaju rok od 48 sati od zaključenja predaje, to jest do 4. svibnja u ponoć.

DIP će pravovaljane liste objaviti na svojim internetskim stranicama.

Izborna promidžba za lokalne izbore službeno će trajati od 5. do 17. svibnja. DIP poziva birače da na vrijeme provjere jesu li upisani u popis birača.