EKO-FLOR PLUS

Pripuz dobio posao odvoza glomaznog otpada u Zagrebu

08.02.2018 u 19:32

Bionic
Reading

Glomazni otpad sa zagrebačkih ulica u naredne dvije godine skupljat će tvrtka Eko-Flor plus iz Oroslavlja. Okvirni sporazum težak 1,48 milijuna kuna bez PDV-a sklopljen je prije nekoliko dana, nakon što je na natječaj, procijenjene nabave 1,5 milijuna kuna, prispjela samo jedna ponuda

Tvrtku iz Oroslavlja vodi Ivan Pripuz, sin 'kralja otpada', Petra, a Eko-Flor plus nalazi se u suvlasništvu Pripuzova Deposa i Austrijanca Erharda Schmida.

Pripuz mlađi u fokusu javnosti se našao nakon veze sa srpskom starletom Sorajom Vučelić, da bi u ljeto 2012. bio izboden nožem u vodičkom klubu Hacienda.

Pripuz stariji uhićen je s gradonačelnikom Milanom Bandićem i još desetak ljudi u sklopu akcije Agram u jesen 2014. godine. Uskok je teretio Bandića za pogodovanje Pripuzovu CIOS-u i namještanje poslova s odvozom otpada.

'Dok je Milan Bandić bio u pritvoru, tvrtka Ce-za-r dobila je još jedan takav ugovor i to temeljem javnog poziva koji je objavila Sandra Švaljek. Štoviše, tom smo prilikom podigli cijenu za 60 posto i opet smo dobili jer smo jedini ispunjavali propisane uvjete. A tko je zato odgovoran?', kazao je Petar Pripuz u jeku afere Agram za Poslovni tjednik.

Iz pritvora je izašao plativši 7,7 milijuna kuna jamčevine. Više od dvije godine od podizanje optužnice ona još nije postala pravomoćna.  

  • +9
Krupni otpad u centru Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

U ljeto prošle godine Pripuz je ponovno završio u Remetincu nakon što je Uskok poslije 'višemjesečnog kriminalističkog istraživanja' u suradnji s policijom i tzv. poreznim uskokom pokrenuo istragu protiv njega, sina i poslovnih suradnika zbog sumnje da su fiktivnim poslovima izvukli 98 milijuna kuna i utajili 22 milijuna kuna poreza.  

Iz Remetinca je izašao nakon što je platio jamčevinu od 7,5 milijuna kuna.