od 18 do 36 godina

Pripadnici BBB-a prijavljeni zbog sukoba sa šibenskom policijom

27.10.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Šibenska policija u utorak je izvijestila da je kazneno prijavila 16 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, u dobi od 18 i 36 godina, koji su zbog sukoba s policijom privedeni nakon nedjeljne nogometne utakmice Šibenika i Dinama na stadionu Šubićevac.

Navijači su privedeni zbog uporabe sile prema policajcima, ali i zbog oštećenja jednog automobila.

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem sukob je počeo po završetku utakmice i izlaska navijača s istočne tribine. 45-godišnji je policajac tada krenuo utvrditi identitet 20-godišnjeg mladića za kojeg je sumnjao da je na stadionu nezakonito koristio pirotehniku.

  • +8
Šibenik - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Osumnjičeni je tada tjelesnom snagom onemogućio policijskog službenika u obavljanju službene radnje", navodi se u policijskom priopćenju.

Policajcu su u pomoć došla dvojica kolega koji su se također sukobili s navijačima - 25-godišnjakom koji je jednog policajca lakše ozlijedio i još jednim 34-godišnjakom.

S obzirom da je nakon toga prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira, policajci su osim navedene trojice navijača izdvojili još 13 muškaraca koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali da obave službene radnje. U tome su lakše ozljede zadobila dva policajca te dvojica osumnjičenih, dok je u bacanju različitih predmeta oštećen automobil 57-godišnjeg muškarca, kažu u policiji.

Svi su osumnjičeni navijači uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku završili u policijskom pritvoru.