problem prireza

Primorsko-goranski GSV traži cjelovitu poreznu reformu od Vlade

22.11.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije u srijedu su Vladi uputili apel za donošenje cjelovite porezne reforme, koja bi donijela ciljana rješenja za financijsko rasterećenje građana i poslodavaca.

Kako su izvijestili nakon sjednice, raspravljali su o novoj odluci o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Rijeke, koju je gradonačelnik Marko Filipović uputio na usvajanje Gradskom vijeću. Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća ocijenili su kako će ukidanje prireza, unatoč prijedlogu povećanja stopa poreza na dohodak, ipak dijelom smanjiti porezno opterećenje građana Rijeke.

No, sugeriraju da se kod budućeg kreiranja gradskog proračuna razmotri mogućnost smanjenja poreznih stopa poreza na dohodak, a na prihodovnoj strani iznađu druga, kompenzacijska rješenja.

Na 34. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije je za predsjednicu u novom jednogodišnjem mandatu izabrana Slavica Juranić, na prijedlog sindikalnih središnjica, a zamjenici su predstavnik Županije Marko Mataja Mafrici i predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Nenad Seifert.