SILAJDŽIĆ, CERIĆ, HALILOVIĆ...

Prijave protiv čelnika BiH za zločine nad Hrvatima

22.03.2009 u 18:08

Bionic
Reading

Nevladina organizacija Croatia Libertas uputila je Tužiteljstvu BiH i županijskom tužiteljstvu u Mostaru prijave protiv više bošnjačkih političkih i vojnih vođa među kojima je predsjednik Haris Silajdžić tvrdeći da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad 375 logoraša Hrvata, priopćili su u nedjelju iz nevladine organizacije

MOSTAR - "Na temelju novih iskaza i novih materijalnih dokaza podnijeli smo i podnesak na ranije prijave za koje očekujemo da konačno uđu u fazu istrage", stoji u priopćenju Croatia Libertasa.

Izrazili su ogorčenje zbog nepoduzimanja mjera za zločine počinjene na Hrvatima u BiH.

Kaznene prijave podnesene su protiv ratnog premijera i sadašnjeg člana BiH Predsjedništva Harisa Silajdžića, ratnog zapovjednika i aktualnog ministra obrane BiH Selme Cikotića, poglavara Islamske zajednice Mustafe efendije Cerića, ratnog načelnika Generalštaba Armije BiH Sefera Halilovića te niza drugih ratnih dužnosnika kao i mudžahedina koji se spominju u iskazima svjedoka i materijalnim dokazima.

Kaznena prijava podnesena na temelju dokumenata i svjedočanstava koji su objavljeni u knjizi "Muslimanski logori za Hrvate 1991-1995. godine u Bosni i Hercegovini" autora Ivice Mlivončića koja je ovoga tjedna predstavljena u Mostaru.

Iz Croatia Libertasa su priopćili kako će prijavu proslijediti i Odjelu za ljudska prava UN-a kako bi skrenuli pozornost na probleme u pravosuđu BiH.