NESREĆA NA A1

Prevrnuo se šleper s 24,5 tona koksa

21.05.2015 u 19:36

Prometna A1

Izvor: tportal.hr / Autor: Drazen Prsa

Bionic
Reading

Na autocesti A1, na 185. kilometru u smjeru juga, kod odmorišta Jadova, danas oko 11.30 došlo je do prometne nezgode u kojoj su sudjelovali Citroen Berlingo slovenskih oznaka i šleper Volvo crnogorskih registarskih oznaka

Neslužbeno doznajemo da je do prometne nezgode došlo u trenutku kada je osobni automobil Citroen Berlingo, u kojem su se nalazili vozač i suvozač, pretjecao šleper te udario u njegov prednji kotač. Uslijed udarca u kotač došlo je do zanošenja šlepera te se on prevrnuo na bok. Tom prilikom se 24,5 tona koksa, koji je prevozio šleper iz Albanije u Austriju, rasulo po autocesti i okolnom području.

Očevid prometne nezgode obavili su službenici PU ličko-senjske uz nadzor Interventne vatrogasne postrojbe koja je obavljala poslove sanacije terena da ne bi došlo do zagađenja na obližnjoj rijeci Jadovi. Šleper je uklonjen s autoceste iz pomoć autodizalice.

Po neslužbenim podacima, kod slovenskih državljana utvrđena je alkoholiziranost dok se vrijednost rasutog koksa procjenjuje na oko 33.000 eura. Promet se tim dijelom autoceste odvijao uz regulaciju prometa policijskih službenika.