SPLITSKI PODUZETNIK:

'Prevario me sin Šime Krasić!'

Šima Krasić u Saboru

Šima Krasić u Saboru

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Željko Erceg, vlasnik splitske medijske tvrtke 'Artur Erceg', tvrdi da ga je sin Šime Krasić, Robert Krasić, izvarao u sklapanju posla oko emitiranja kviza 'Morelovac' na splitskoj televiziji Jadran, te ga oštetio za 37 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija

'Nisam ni u snu mogao pomisliti da će se on tako ponašati. Možda sam u krivu, ali od sina glavne državne revizorice očekuje se da bude pošten, a ne prevarant. Nisam ga tužio jer ne vjerujem institucijama, a i ne znam što bi se na kraju poduzelo jer se radi o njemu', kaže Erceg, navodeći da je Robert osoba iznimno zanimljive biografije i poslovnih interesa.

Lesar brani Krasić

'Državna revizorica Šima Krasić obavlja posao koji ni jedna vlast ne voli. Takvim se osobama često preko spinova montiraju afere koje mediji svesrdno podržavaju jer im donose čitanost, a time i veću prodaju', rekao je za Slobodnu Dalmaciju  saborski zastupnik Dragutin Lesar, istaknuvši kako je  javnost iz posljednje dvije ‘afere’ vezane uz Krasić doznala jedino kako ona ima kćer i nećaka koji se, poput ostalih građana, nečim u životu bave.

Naime, i on, baš kao i njegov nećak, a sukladno izvješću s jedne dražbe, raspolaže velikim sumama novca - natjecao se za kupnju imovine stečajnog dužnika 'Dalmacija Iskre'. Tada je uplatio jamčevinu od pola milijuna kuna, ali je na dražbi pobijedio Željko Kerum koji je ponudio tri milijuna eura.

O načinu poslovanja sina revizorice svjedoči i pismo Željka Ercega koje je uputio Krasiću.

'Kada smo vas primili na poslovni sastanak temeljem telefonske preporuke gospodina Denisa Šabića (bivši voditelj na Radio Sinju), te ste se tijekom sastanka predstavili kao zet vlasnika TV Jadran g. Latkovića i uručili nam posjetnicu pomoćnika direktora ZG velesajma, ni u jednom trenutku nismo slutili da ćemo biti izigrani. Naše ste povjerenje stekli i vlastitim isticanjem vlasništva nad medijima poput omiškog radia Din Don i Radio Knina, a nakon što ste se pohvalili informacijama iz Ministarstva financija, imali smo prilike saznati i za vaše obiteljsko podrijetlo. Očito je cijela predstava impresioniranja dio šire razrađenog plana prijevare, možebitno odrađena i na drugim mjestima', stoji u Ercegovu dopisu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Krasić trenutno radi u Zagrebačkom holdingu - pomoćnik je direktora Zagrebačkog velesajma i savjetnik za komercijalno- financijske poslove.

Osim toga bio je direktor u omiškom 'Galebu' te se bavio i medijskim poslovima, a Nadan Vidošević iz HGK ga je imenovao u Sud časti HGK.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi