PRIVIDNO ČIST ZRAK

Prevarili državu za 400.000 kuna pa pušteni na slobodu

06.05.2014 u 20:41

Bionic
Reading

Trojica građevinara osumnjičenih da su protupravno naplatili 400 tisuća kuna Nacionalom parku Plitvičkim jezerima za građevinske radove danas su ispitani u gospićkome državnom odvjetništvu, a općinska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović ih je nakon toga pustila jer nije bilo osnove za predlaganje pritvora

Ispitani su neimenovani 46-godišnjak iz Plitvičkih Jezera, 57-godišnjak iz Stupnika i 52-godišnjak s područja Gospića, dvojica zbog sumnje na kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave i jedan zbog kaznenog djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Vera Magdić-Bižanović rekla je za Hinu da su se osumnjičenici branili aktivno, da su svi ispitani, te da ona nije našla osnovu za predlaganje istražnog zatvora pa ih je pustila na slobodu, s tim da će donijeti odluku o otvaranju istrage.

Po kaznenoj prijavi ličko-senjske Policijske uprave, 46-godišnji direktor trgovačkog društva i 57-godišnji glavni inženjer tog društva te 52-godišnjak kao njegov nadzorni inženjer osumnjičeni su da su u rujnu 2008. prilikom izvođenja radova sanacije i adaptacije na jednom objektu u vlasništvu javne ustanove s područja općine Plitvičkih Jezera sastavili i ovjerili dokument koji sadržava neistinite podatke o količini i cijeni izvedenih radova.

Takav su dokument, kako je rekla je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević, uporabili u daljnjem poslovanju kao pravi, na temelju čega su od naručitelja radova protupravno naplatili oko 400 tisuća kuna.