PIJANI NASILNIK

Pretukao staru majku jer mu večera nije bila ukusna

20.09.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Nesvakidašnji slučaj obiteljskog nasilja dogodio se u petak navečer u Slavonskom Brodu. Po povratku kući, 50-godišnji sin je, nezadovoljan večerom koju mu je skuhala, pretukao svoju 80-godišnju majku

Nakon što mu je oko 20 sati majka poslužila večeru, pijanom sinu pao je mrak na oči jer mu se objed koji je pripremila nije svidio. To je bio sasvim dovoljan okidač da 50-godišnjak brutalno nasrne na bespomoćnu staricu.

Nije mu bilo dovoljno to što se izgalamio na majku i izvrijeđao je, već se nakon toga obrušio na nju i šakama, te je nesretnu staricu nemilosrdno izudarao po glavi i vratu.

Čim joj se ukazala prilika, pretučena je starica uspjela pozvati policiju. Odmah po dolasku policajci su uhitili nasilnika zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Alkotestom mu je izmjereno 2,08 promila alkohola u krvi te je zadržan u posebnoj prostoriji do otrežnjenja.

Iako ozlijeđena, s vidljivim podljevima po glavi i vratu, starica nije željela liječničku pomoć.

U dogovoru s dežurnom sutkinjom Prekršajnog suda u Slavonskom Brodu, policajci su uz optužni prijedlog u subotu u 14 sati priveli nasilnog 50-godišnjaka na skraćeni prekršajni postupak u Prekršajni sud u Slavonskom Brodu. Na održanoj glavnoj raspravi proglašen je krivim zbog nasilja u obitelji, te mu je izrečena kazna zatvora od 60 dana i zaštitna mjera udaljenja iz obiteljskog doma u vremenu od 10 mjeseci. Istog dana u 18 sati nasilnik je predan u zatvor u Požegi.

Kako doznajemo, već je otprije poznat policiji po obiteljskom nasilju i premlaćivanju majke.