KAMENOVAN SRPSKI AUTO

Pretučeni Makedonac zadržan u zadarskoj bolnici

24.01.2009 u 10:51

Bionic
Reading

Makedonski navijač Kole Popovski iz Skopja brutalno je pretučen bejzbol palicom u samom centru Zadra, u petak poslijepodne oko 18 sati, a u drugom zadarskom incidentu kamenovan je automobil direktora Košarkaškog kluba Hemofarm iz Srbije

ZADAR - Dok policija još uvijek bezuspješno traga za počiniteljima, Popovski se na Odjelu Neurokirurgije zadarske Opće bolnice oporavlja od ozljeda glave i lijeve strane tijela. Sa troje prijatelja, Popovski je prolazio ulicom Ruđera Boškovića kada ih je, bez ikakvog povoda, s leđa napala skupina mladića sa kapuljačama na glavi koji su sjedili u obližnjem kafiću. Prvo su ih gađali staklenim bocama, a nakon toga su trčali za njim i uhvatili nesretnog Popovskog, piše Jutarnji list

'Bili smo na ručku, a nakon toga svratili u knjižaru u toj ulici. Niti smo išta pjevali, niti navijali, imali smo samo šalove oko vrata. U jednom trenutku, prijateljici koja je bila s nama kraj glave je prozujala staklena boca, shvatili smo da nas netko gađa. I tad smo ih vidjeli, imali su kapuljače preko glave, a jedan bejzbol palicu u ruci. Počeli smo trčati prema kafiću, da se tamo sklonimo, ali uhvatili su nas. Kad je krenuo udarati, pokušao sam se braniti rukama i vikati upomoć policija, policija upomoć, još uvijek sam bio pri svijesti. Da se nisam branio, ubili bi me', kaže Popovski čiji su prijatelji zvali Hitnu pomoć i policiju.

Iako se nadao da će moći na utakmicu Makedonije i Norveške, kaže da zbog vrtoglavice još ne može ustati iz bolničkog kreveta. Najgore mu je zbog obitelji i kćerke koje se sve vidjele na televiziji i odmah u subotu ujutro željela krenuti za Zadar, ali on ih je od toga odvratio. Šokirani makedonski navijači koje smo u subotu sreli u zadarskoj bolnici kažu kako ovako brutalan doček u Zadru nisu očekivali ni u najgorim snovima.

'Bili smo u Varaždinu nekoliko dana, fenomenalno smo primljeni, nije bilo ni najmanjeg incidenta. Sa svima smo se družili, zajedno navijali. A onda ovako nešto, da nas netko iz čista mira napadne nakon što smo pet minuta proveli u tom gradu', kažu Ljupče, Jordančo i Maja iz Skopja koji će, unatoč svemu, na Višnjiku ipak navijati za svoju reprezentaciju. Pretučeni Kole svoje će Makedonce gledati na televiziji, u bolničkoj sobi.

Privođenje dvojca zbog oštećenja Škode

Zadarska Policijska uprava izvijestila je jutros da policija ispituje dvojicu muškaraca zatečenih sinoć na parkiralištu zadarskoga hotela Funimation gdje je kamenjem oko 22.30 sati oštećena Škoda Super B srpskih registracijskih oznaka koje koristi direktor Košarkaškoga kluba Hemofarm.

Policija je na mjestu zatekla dvojicu muškaraca, 18-godišnjaka i 20-godišnjaka, koje se dovodi u vezu s oštećenjem vozila. Dvojicu muškaraca policija je dovela u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Marko Ivanović, direktor Košarkaškog kluba Hemofarm, nemalo se iznenadio kad je u subotu ujutro ispred hotela Funimation u Zadru, ugledao svoje razbijeno vozilo, piše Jutarnji list.

'Priča je počela ranije, naime, negdje oko 16.30 sati u petak, netom po dolasku u Zadar, netko je odlomio retrovizor i skinuo registarsku tablicu. Policija je vrlo profesionalno obavila svoj posao. Šteta? Rekoh sebi, ništa strašno. Nedugo zatim s mojim prijateljima iz Zadra otišao sam na večeru i na povratku negdje oko 1.30 sati, sve je bilo u redu, da bi me ujutro pozvali iz policije. Nisam odmah shvatio o čemu je riječ, pomislim došli su uzeti neke nove podatke kako bi ih unijeli u zapisnik o nastaloj šteti, kad mi rekoše da je vozilo prilično razbijeno. Stradao je krov, vjetrobransko staklo, poklopac motora i prednja maska. Nije bilo druge nego automobil prebaciti u servis', bez velikog uzbuđenja priča Ivanović za agenciju EPEHA.