tragičan slučaj

Preminuo muškarac koji je jučer ubio ženu u Maksimiru

06.04.2024 u 12:12

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih Davor Božinović rekao je u subotu da je muškarac koji je jučer u zagrebačkom kvartu Maksimir ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji, umro u bolnici.

Božinović je danas predstavio dio Izbornog programa HDZ-a na temu "Suverena i sigurna Hrvatska", a novinarima je tom prilikom komentirao dva ubojstva koja su se u Zagrebu dogodila u petak, potvrdivši da se muškarac koji je u Livadićevoj ulici Maksimiru iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji, umro u bolnici.

“Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je umro u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo”, izjavio je ministar Božinović.

Podsjetio je da je Vlada kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora.

  • +12
Muškarac upucao ženu u Maksimiru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

“Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra", naglasio je Božinović.

Jučer su se, dodao je, "nažalost, dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti”, rekao je Božinović.

Davor Božinović Izvor: Pixsell / Autor: Neva Žganec

Jučer su se u Zagrebu dogodila dva ubojstva žena. Na području Maksimira član obitelji je iz vatrenog oružja u stanu usmrtio članicu obitelji, a na Srednjacima u stanu je ubijena žena pod još nerazjašnjenim okolnostima.