HRVOJE BURIĆ

'Premijer Milanović se kiti tuđim perjem'

06.05.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Hrvoje Burić, kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS za gradonačelnika Rijeke, održao je danas u Rijeci konferenciju za novinare na temu 'Premijer Milanović se kiti tuđim perjem', a na premijera se obrušio jer je on prošli tjedan u Rijeci pustio u rad dvije nove dizalice, a da za to nije spomenuo zasluge bivše vlade

Burić je istaknuo da mu je drago što projekti za riječku Luku napreduju, što se gotovo realizirao projekt proširenja terminala na Brajdici i što je Luka dobila tako neophodne nove dizalice, ali 'premijer Milanović se po običaju kiti tuđim perjem'.

'Milanović bi itekako trebao znati da je NO Luke Rijeka d.d. prije dvije godine donio odluku da se Luka zaduži za pet milijuna eura i naruči dizalice. To je razlog zašto su danas nove dizalice tamo i u operativnoj su uporabi', rekao je Burić te dodao da bi prvi čovjek Vlade RH također trebao nešto znati i o projektu Rijeka Gateway II.


'Tim ugovorom Svjetska banka zajedno s Vladom RH financira projekt kontejnerskog terminala na Brajdici. Ugovor je potpisan u hotelu Jadran sa Svjetskom bankom, predstavnicima Lučke uprave Rijeka i predstavnikom Vlade RH, tadašnjem ministrom financija Ivanom Šukerom. Vrlo dobro se sjećamo incidenta koji se tada dogodio, kada je aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel bio uvrijeđen što nije bio pozvan na potpisivanje tog ugovora. Dakle, i taj projekt je danas realiziran zahvaljujući upravo naporima bivše vlade i Lučke uprave Rijeka.

Apsolutno nije korektno od premjera Milanovića da dolazi u Rijeku i reže vrpce, a ne spominje zasluge bivše vlade i svih onih koji su to učinili prije nekoliko godina. Raduje nas da ova vlada ne može zaustaviti projekte bivše vlade i to je čvrst dokaz brige svih nas o Riječanima i razvoju našega grada', izjavio je HDZ-ovac Burić.

'Ne kitite se tuđim perjem', poručio je za kraj Burić Milanoviću te ga, ako se želi dokazivati, pozvao da što prije pokrene i izgradnju Pelješkog mosta.