HULIGANI MU PRIJETE

Premijer BiH najavljuje ostavku

10.01.2009 u 20:39

Bionic
Reading

Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković najavio je u subotu da bi mogao podnijeti ostavku na tu dužnost tvrdeći da je zbog posla koji obavlja ugrožena njegova osobna i sigurnost članova njegove obitelji

Branković je uputio pismo predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto te dopredsjednicima Spomenki Mičić i Mirsadu Kebi informirajući ih kako su nepoznati huligani u subotu izazvali izgred pred stambenom zgradom u Sarajevu u kojoj stanuje a vrata stana u kojemu žive njegovi susjedi polili bojom.

'Veoma sam zabrinut za ambijent u kojemu obavljam posao premijera vlade Federacije BiH', navodi Branković.

On u pismu dostavljenom medijima ističe kako se huliganski ispad dogodio unatoč činjenici da zgradu u kojoj živi osigurava policija, a s ogorčenjem je konstatirao kako je očevid obavljen tek šest sati nakon izgreda.

'Spoznaja da su huligani u stanju ugroziti sigurnost moje obitelji za mene je prevršila svaku mjeru uz ovako sporo reagiranje institucija čija je zadaća naša fizička zaštita. Protiv problema imam znanja i snage da se borim ali protiv ovakvih poniženja nisam spreman', napisao je Branković zatraživši hitan sastanak čelnika vladajućih stranaka u Federaciji BiH na kojemu bi se raspravljalo o njegovoj mogućoj ostavci.

Policija se tijekom dana nije očitovala o izgredu koji je uznemirio Brankovića i njegovu obitelj.

Dio medija u BiH učestalo je proteklih mjeseci optuživao Brankovića za umiješanost u brojne privatizacijske skandale te za moguću korupciju.

Aktualni federalni premijer bio je i metom nedavnog simboličnog 'cipelarenja' političara iz BiH upriličenog od strane članova jedne facebook grupe.