ZBOG PROMETNE NESREĆE

Prekinut promet Jadranskom magistralom

10.06.2010 u 08:26

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće prekinut je promet dionicom Jadranske magistrale (D 8) Zaton Doli - Bistrina, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) te vozače poziva na strpljenje

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste A 1, između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Zbog urušavanja mosta za sav promet zatvorena je županijska cesta Ladimirevci-Satnica (kraj Valpova), a zbog klizišta, zabrana je za teretni promet na cesti D 34 Daruvar-Maslenjača.

Zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, zatvorena je za sav promet županijska cesta (ŽC) Vrgorac-Staševica. Obilazak je: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Do daljnjega za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac. Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Trajekti plove prema redu plovidbe, priopćio je HAK.

Poziva vozače da u sklopu preventivno-sigurnosne akcije Dani tehničke ispravnosti vozila, do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj. HAK podsjeća da su tehnički ispravna vozila ključni čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.