digitalna transformacija

Predstavljen projekt unaprjeđenja sustava evidencije i upravljanja državne imovine: 'Sustav će biti javan i transparentan'

08.11.2022 u 14:36

Bionic
Reading

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva predstavio je u utorak EU-ov projekt unaprjeđenja sustava evidencije i upravljanja državnom imovinom pri čemu je istaknuto kako se digitalizacijom olakšava pristup i omogućuje transparentnost uvida u državnu imovinu

Središnji registar državne imovine čini sveobuhvatno, cjelovito, metodološki standardizirano rješenje za ažuriranje evidencije državne imovine, a projekt će postojeći registar nadograditi novim funkcionalnostima kako bi se olakšalo evidentiranje i vođenje evidencije o državnoj imovini.

Očekivani rezultati provedbe projekta su nadograđeni sustav za prihvat svih pojavnih oblika imovine, temeljem kvalitetne analitike izvještaja kreiran javni i transparentan sustav uvida u stanje državne imovine, istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Naveo je kako je cilj Središnjeg registra državne imovine temeljem propisa stvoriti uvjete i izraditi sustav koji će osigurati kvalitetno vođenje evidencije državne imovine.

"Kontinuirana nadogradnja sustava u području digitalnih tehnologija potvrđuje da idemo u dobrom smjeru, da digitalna transformacija nema alternativu, a zahvaljujući ovom projektu omogućuje se kvalitetno vođenje evidencije državne imovine u Hrvatskoj", poručio je Gršić.

Vrijednost projekta je 11.010.000 kuna, a iznos bespovratnih sredstava koji sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. iznosi 9.359.000 kuna, što je 85 posto ukupnog iznosa.

Gršić je dodao kako Središnji državni ured također provodi niz EU-ovih projekata informatizacije, čime su pokrenute značajne aktivnosti u području digitalizacije i razvoja novih usluga i platformi.