definitivni raskol

[FOTO/VIDEO] Predsjedništvo SDP-a izbacilo Bernardića i još šestero zastupnika. Izbačeni se oglasili na Facebooku: 'Zbogom i da se više nikad ne sretnemo'

07.10.2021 u 19:13

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je, kako se neslužbeno doznaje, odlučilo iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao 'kolovođe' pobune

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se 'ponosno isključuje iz stranke'. Ostali 'pobunjenici' završit će s opomenom.

“Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi saborski Klub SDP-a. SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti da budu dio tima”, rekao je Peđa Grbin.

Kazao je da vjeruje da za sve kolegice i kolege koji su članovi stranke, ima mjesta.

“Kolega Hajduković će sam odlučiti o svom političkom putu. Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj' rekao je Grbin.

Predsjedništvo SDP-a izbacilo sedam članova stranke Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic /Pixsell

Naglasio je da ih je situacija posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana.

“Odluka Glavnog odbora pokazuje kako strankom treba upravljati. Stav je jedinstven. Što se tiče odluka o isključenju, bit će na prvoj redovnoj sjednici Glavnog odbora, još ne znam kad će biti”, zaključio je Grbin.

Ubrzo nakon Predsjedništva na Facebooku se javio i izbačeni bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

'Oprosti im Bože, ne znaju što rade', napisao je bivši predsjednik.

Hajduković je na Facebooku napisao je kako ne želi biti 'u stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, a ' pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u' .

Izbačeni Franko Vidović oglasio se nakon izbacivanja na Facebooku. Aktualnom vodstvu stranke poručio je 'zbogom i da se više nikada ne sretnemo'.

  • +24
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX