suspenzija ili isključenje

Hajdaš Dončić o krizi u SDP-u: 'Stvari su prevršile svaku mjeru. Grbin je trebao biti i čvršći. S tom pričom sutra završavamo'

06.10.2021 u 20:50

Bionic
Reading

Potpredsjednikom SDP-a Siniša Hajdaš Dončić nakon sastanka Kluba zastupnika koji je trajao svega petnaestak minuta komentirao je stanje u stranci ako i ono što slijedi sutra. Podsjetimo, 14 SDP-ovih saborskih zastupnika odbilo je provesti odluku Glavnog odbora pa će o njihovim sudbinama stranka sutra raspravljati na Predsjedništvu

Statut SDP-a kaže da zavrjeđuju sankcije, suspenziju ili isključenje. Radi se o članovima stranke, ne kluba", kazao je Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

Optimističan i kaže kako će se još vidjeti na koliko zastupnika će ostati SDP-ov klub.

"Uvijek postoji mogućnost da broji veći broj. Ne znači da će moje mišljenje prevladati", rGrbin je trebao biti i čvršćiekao je i istaknuo: "Stvari su prevršile svaku mjeru. Mi s tom pričom sutra završavamo".

Kaže da odluke Predsjedništva stupaju na snagu odmah, a komentare da je Grbin tiranin koji stvara probleme i ide na ruku HDZ-u opovrgava.

"Ne ide na ruku HDZ-u. Mi moramo svoje stvari završiti, a to ćemo sutra. HDZ ima najvećeg protivnika u SDP-u", smatra potpredsjednik stranke koji je optimističan da će za tri godine formirati vladu.

Trebalo je riješiti ranije, da se ovaj cirkus ne vuče godinu dana. Grbin je trebao biti i čvršći. Stranka nije tijelo koje može voditi 15 ljudi", dodao je.

  • +30
Sjednica Kluba zastupnika SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hajdaš Dončić kaže i da sve proizlazi iz nesređenog odnosa gradske organizacije prema centru stranke.

Osvrnuo se i na komentar da će SDP sad pratiti titula stranke koja se raskolila.

"Zašto? Jesu li zastupnici politička stranka? Nisu. Govorimo o 14 članova koji će možda otići. Ne govorimo o egzodusu? Je li 5000 članova otišlo u drugu stranku? Nije", zaključio je potpredsjednik SDP-a.