NEGATIVAN NA KORONU, ALI...

Zoran Milanović ima jaku virozu, otkazao put na Maltu

05.10.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće sudjelovati na sastanku šefova država Arraiolos grupe na Malti u četvrtak 6. listopada zbog zdravstvenih poteškoća izazvanih jakom virozom, priopćeno je u srijedu ujutro iz Ureda predsjednika

Predsjednik Milanović obavio je jutros testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan. Svoje obaveze idućih dana nastavit će obavljati od kuće.

U utorak je Milanović redovno obavljao svoje dužnosti. Sudjelovao je na 14. konferenciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) te je u uvodu skupa ustvrdio da se treba pripremiti na razdoblje smanjenja ekonomske aktivnosti. Potom je dao izjavu za medije u kojoj se obrušio na premijera Andreja Plenkovića i Vladu zbog politike prema Hrvatima u BiH, za koju tvrdi da je kukavička i kvislinška.

  • +3
Zoran Milanović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Skupina Arraiolos, čijem je sastanku na Malti u četvrtak Milanović trebao prisustvovati, nazvana je po portugalskom gradu u kojem se 2003. prvi put sastala, a okuplja predsjednike zemalja članica Europske unije bez izvršnih ovlasti koji na godišnjim neformalnim sastancima razgovaraju o važnim pitanjima za Europu.