KREŠO BELJAK

Predsjednik HSS-a: Mi smo avangarda, a ne samo stranka sela i poljoprivrede

15.03.2018 u 20:54

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak u četvrtak je u Rijeci izjavio da želi stranku vratiti gdje joj je mjesto, a to je pozicija avangardne stranke, a ne samo stranke sela i poljoprivrede

Beljak je ocijenio da HSS stagnira već petnaestak godina. Neki stariji članovi se pozivaju na tradicionalne vrijednosti, a moje mišljenje je da je HSS nastao kao progresivna stranka, kad je Stjepan Radić zapalio mađarsku zastavu.

Istaknuo je da je stranka bila dugo vremena avangardna, zalažući se za prava žena i ravnopravnost spolova te druge napredne ideje. 'Tada je stanka imala potporu i u Rijeci i u Sušaku te u cijeloj zemlji a sad se nadamo da će birači u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji vrlo brzo ponovno prepoznati HSS koji želi Hrvatsku odvesti u 21. stoljeće', rekao je Beljak.

Na pitanje o stavu vezanom uz Istanbulsku konvenciju, Beljak je rekao da je prihvatljiv model po kojem je Njemačka usvojila konvenciju, a da je svako njezino modificiranje neprihvatljivo.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Beljak je bio Rijeci na izbornoj skupštini Primorsko-goranske stranačke organizacije, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Ivo Zrilić, kao jedini kandidat.