novi ministar zdravstva

Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ćorušić: Beroš ima moju potporu

28.01.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić izjavio je u utorak kako dosadašnji pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš ima njegovu potporu kao kandidat za novog ministra zdravstva

'Vidjet ćemo što će biti, moju potporu kao predsjednika Odbora za zdravstvo ima', rekao je Ćorušić novinarima pred središnjicom HDZ-a, gdje se održava sjednica stranačkog odobra za zdravstvo.

No, nije izravno potvrdio da će Beroš biti novi ministar zdravstva istaknuvši kako je ta odluka na premijeru Andreju Plenkoviću.

'Imamo sastanak odbora, iznjedrit ćemo kandidata za kojeg se nadamo da će ga prihvatiti Predsjedništvo i premijer', kazao je Ćorušić.

Iz Vlade se neslužbeno doznaje da bi dosadašnji pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš mogao postati novim ministrom nakon što je Plenković razriješio dosadašnjeg ministra Milana Kujundžića zbog afera s njegovom imovinom i krivo ispunjenom imovinskom karticom.

Plenković je najavio da će danas popodne održati konzultacije s potencijalnim kandidatima za novog ministra, a odluku će donijeti u srijedu.