ZAKOPAVANJE RATNE SJEKIRE?

Predsjednica, premijer i šef Sabora imaju zajednički sastanak, evo i zbog čega

27.01.2018 u 20:11

Bionic
Reading

Predsjednica RH, premijer i predsjednik Sabora već idući tjedan sjest će za zajednički stol. Na dnevnom redu su veleposlanici, točnije rotacija za 40 mjesta. Razgovarat će se o nabavi aviona, ali i o tome hoće li doći do zajedničke tematske sjednice Vlade

'Sada kako vrijeme ide i kako doista se pokazuje da demografija postaje jedan od kritičnih problema u Hrvatskoj vjerojatno ćemo ići u tom pravcu ja ću svakako predložit održavanje sjednice Vlade', poručila je Predsjednica u studenom prošle godine.

Osim demografije zbog koje je proglasila i izvanredno stanje, u fokusu kritika su ovršni zakon i blokirani, poduzetnička klima, porezna politika, javlja Dnevnik.hr.

Nakon Predsjednice u Zagorje, inače SDP-ovu utvrdu, brže bolje pohitao je Davor Bernardić koji u kritiku Grabar Kitarović na račun Vlade ne vjeruje. 

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'To je kritika radi kritike! Nema rezultata. Kritizira Vladu, dakle kritizira one koji su je podržali u utrci za Pantovčak. Ja to ne mogu iščitati nikako drugačije nego kao dio predizborne kampanje. Ili možda pozicioniranje u samom HDZ-u struje koja je kontra Plenkovića', kaže Bernardić.

Kolinda Grabar Kitarvić do sad je dva puta predložila sazivanje sjednice Vlade. U mandatu Zorana Milanovića samo tjedan dana nakon prisege i to zbog gospodarstva i stanja u društvu. Drugi put u mandatu premijera Oreškovića zbog huligana na europskom nogometnom prvenstvu, no niti jednom nije održana.