'MALA, ALI VELIKA GESTA'

Jakov Kitarović pravio društvo Pahoru na rukometu, slovenski predsjednik oduševljen

18.01.2018 u 07:19

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je bila u posjetu BiH, a njezin slovenski kolega Borut Pahor stigao je u Zagreb na rukometnu utakmicu Slovenije i Crne Gore. Čini se da su protokoli ipak našli rješenje da se mimoilaženje šefova država ne pretvori u novi izvor tenzija

Pahoru je, naime, društvo pravio predsjedničin suprug Jakov, koji je prije neki dan u društvu supruge gledao i rukometnu utakmicu Hrvatske i Srbije.

Jakov Kitarović i Borut Pahor u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Iako je Grabar Kitarović zbog vremenskih uvjeta skratila posjet BiH, slovenski predsjednik nije zamjerio izostanak hrvatskoj kolegici. Štoviše, sudeći po tweetu s tribina zagrebačke Arene, bio je oduševljen društvom njezina supruga.

'Hrvatska predsjednica bila je danas u posjetu Sarajevu. Vrlo cijenim to što je skupa sa mnom za naše dečke navijao njezin suprug Jakov Kitarović. Naoko mala, ali zapravo velika gesta. Lijepo', napisao je Pahor na Twitteru, koji često koristi za komentiranje događaja.

Podrška Pahora i Kitarovića očito je dala vjetar u leđa slovenskim rukometašima jer su pobijedili Crnu Goru 28:19.

Pahor je, inače, dao i kratku izjavu za HRT na temu arbitraže, koja je također oslikavala idilično raspoloženje u Areni.

'Vjerujem u dijalog, za koji je potrebna strpljivost, i mislim da na kraju dva naroda koja nikada nisu bila u ratu, dva susjedna naroda, što je rijetkost u Europi, neće ulaziti ni u kakav sukob, nego će napokon naći put za mirno rješenje spora', rekao je Pahor.