nižu se reakcije

Predsjednica o incidentu na granici: Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost srbijanske politike

07.09.2019 u 18:29

Bionic
Reading

Pokušaj ulaska pripadnika srbijanske vojske i dalje izaziva reakcije hrvatske politike. Na Twitteru se oglasila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

'Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susjedima, a kako bi se skrenula pozornost s teškog unutarnjepolitičkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike', poručila je predsjednica na Twitteru.

'Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srbijanska strana nije poštivala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primjer neprimjerenog postupanja Srbije u medudržavnim odnosima. Očekujem da se srbijanska strana počne ponašati odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija', zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, izaslanstvu Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, u subotu je zabranjen ulazak u Hrvatsku. Hrvatska policija pojasnila je kakoo pripadnicima srbijanske vojske ulazak nije dopušten jer nije bio najavljen. Premijer Andrej Plenković pokušaj ulaska srbijanske vojske nazvao je provokacijom.

  • +10
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL